Samtykkeerklæring omkring billeder – hvad siger loven

Alle virksomheder eller organisationer der har en hjemmeside, en Facebookkonto, er på LinkedIn eller andre online platforme, benytter sig som regel af portrætfotos eller situationsbilleder. For at overholde persondatalovgivningen er det vigtigt, at sikre sig samtykkeerklæringer på de billeder, hvor det lovmæssigt kræves.


Det kan dog være svært at gennemskue, hvornår du skal have et samtykke og hvornår du kan undvære. Derfor har vi her samlet de væsentlige begreber og regler, så du kan komme tvivlen til livs.

Læs mere: Samtykkeerklæring omkring billeder – hvad siger loven

Printer servicemeddelelse

Af Torkil Michelsen/skribent på DANSK FOTOGRAFI, den 28. juli 2018

ALT IMENS DU SVEDER I SOMMERVARMEN – så risikerer du, at dyserne i din printer

Læs mere: Printer servicemeddelelse

Dansk PSA medlems kontakt

Fotograf: Nicolai Godvin Titel: Footprints

Tekst: Leif Alveen

De fleste kender nok photogra­phic society of america (PSA) som et navn og/eller logo, som er at finde i forbindelse med internationale fotokonkurrencer.

Læs mere: Dansk PSA medlems kontakt

Konkurrence i fotografi

Author: Peder Krabbe Titel: Cello kvartetten

Kan vi på retfærdigvis konkurrere i billeder?

Har vi ikke alle sammen forskelligt syn på hvad et billede siger os, det være indenfor fotografi, maleri, skulptur osv. Og hvad er kunst? Hvis vi går videre, er kunst ikke det, den enkelte person mener om netop det værk hun/han synes er kunst.

Læs mere: Konkurrence i fotografi

Udenlandske konkurrencer og titler

Som medlem af SDF er det også muligt at deltage i udenlandske konkurrencer. SDF har et nært samarbejde med FIAP og har en såkaldt "Liaison Officer", dvs. en person der er bindeled mellem FIAP og SDF. Det er IKKE et krav, at man er medlem af SDF for at deltage i en udenlandsk salon under FIAP.

Læs mere: Udenlandske konkurrencer og titler

Social Share