Lær at forstå og mestre det formgivende lys

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Du har en idé. Hvad nu? – I processen med formgivning med lys er der mange værktøjer at tage fat på. Ønsker man at udføre idéen i et atelier med studiobelysning? Ønsker man at arbejde med dagslys?

Og hvordan kan man efterligne dagslys, hvis nu vejret ikke er, som man havde forestillet sig? Eller hvad hvis man nu ønsker at prøve sig med noget helt tredie: Gribe en lommelygte og lave noget spændende lys på den måde?


Fra 10.-12. august arrangerer vi på Medieskolerne årets eneste lyskursus. Det vil være med et begrænset antal deltagere og som udgangspunkt være det sædvanlige tredages kursus, men som et nyt tiltag: med mulighed for påbygning af en fjerde dag, nemlig d. 13. august!


10.-12. august – mandag til onsdag, uge 33 / uv: Ragne Sigmond

Her er der fokus på formgivende lys.


Ragne Sigmond underviser på fotografuddannelsen og har mangeårig erfaring på området.


Fra idéproces til færdig billede handler det hele om:


Hvor skal mit lys komme fra? Hvor kraftigt skal det lyse? Hvilken afstand skal det stå på? Hvilken lyskilde passer bedst? Osv.

I det hele taget: Hvad skal til for at jeg på interessant visuel vis får fortalt eller vist lige netop dét, jeg ønsker at fortælle eller vise?

Hvad er vigtigt at tage højde for, når man vil lave et ansigt smukt eller skummelt ved hjælp af lysretning, og hvilken belysningskontrast skal man vælge til den ønskede stemning? Hvilke lyshedstoner skal til, for at man kan lede beskueren af billedet til at se det, man som fotograf ønsker, at de skal se?

Og hvordan kontrollerer man, på enkel vis, lysheden på det eksisterende dagslys i kombination med den medbragt flash? Og kan man lyslægge træer om natten ..?

Kurset er for de af jer, der ønsker at få mere viden om lys, men også for de af jer, der går og putter med en idé, men er usikker på hvordan den løses lysmæssigt. Måske har du oplevet vanskeligheder med at finde den rette lyslægning til nogle emner? Måske har du et inspirationsbillede du ønske at efterligne, som en øvelse? Dagene vil foregå med en god blanding af idéudveksling, billedsnak og praktiske udfordringer, hvor Ragne vil vejlede og give forskellige input om, hvordan man kan give et motiv det lys, der skal til for at gøre det visuelt interessant.

Læs mere, klik her

Social Share