Resultat Lyd/billede 2021

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Fotograf: Jacob Lautrup Titel: Skoning Carlsberg heste (billede fra serien)

Bedømmelsen af årets lyd/billeder er nu afsluttet og vi har modtaget kommentarer og placering fra årets dommer som var Søren Høy.

Vi aftalte på generalforsamlingen at de serier som er antaget vil være synlige på SDF's hjemmeside i 3 måneder. SDF har betalt Koda afgift.

Søren Høy havde følgende kommentar til bedømmelen:

Det har været spændende at se årets indsendte værker.

De vidner om ambition, billedforståelse og ikke mindst evne og ønske om at kombinere udtryksformerne. De transformeres nemt fra det statiske fotografi til den monterede sekventielle form. Flere af værkerne har svært ved at finde det rette musiske form. Det er svært at vælge musik.

Skal man tage sit yndlingsnummer – eller skal der findes en komposition, der understøtter billedserien? Valget er i denne kategori af værker afgørende, da det bliver integreret i udtrykket og på den måde bliver lige så væsentligt som beskæringen af det enkelte billede.

Jeg er som regel meget glad for virkeligheden i fotokunsten. Min egen samling er præget af ønsket om at fange en tidsånd i den periode, hvor billedet er taget.

De bedste af serierne i denne konkurrence opfylder det isolerede og personlige kriterie.

Tillykke til alle fotografer med deres medaljer og antagelser

De enkelte serier kan ses herunder ved at klikke på titlen, der valgt forskellige filtyper, men generelt kan alt afvikles på en PC.

1. plads og guldmedalje

Per Martens 
Slagelse fotoklub 
Begyndelsen til enden

Begyndelsen til enden i mpg

Suveræn narrativ, sjælden dramaturgi og absolut forståelse af samspillet mellem billeder og perfekt musik. Det ligner naturligvis stills fra en filmproduktion, men det giver stadig en indførelse i krigens gru og æstetik.

2. plads og sølvmedalje

Troels Svendsen
PM
Lonely People

Lonely People i mp4

Faktisk er det her det værk, der taler mest til mig. Sjældne ansigter, storbyens præmis med de mange blindgyder og ensomme sjæle. Det er imponerende hvordan portrætterne kommer til at blive universelle. Er det Paris eller London? Lige meget for ensomhedens natur er den samme. Musikken er sekundær, og kunne med fordel ha’ været uden vokal.

3. plads og bronzemedalje

Lisbeth Larsen
KFAK
Ulveskansen

Ulveskansen som MP4


Sjovt nok er den tæt forbundet til nummer 1 på min liste. Som et efterskrift til krigen. Billederne er opmærksomme og nysgerrige – de følger turistens rejse og øjne. Forfaldet er organisk, det minder om en jungle, hvor imperialisterne i hast forlod deres bastion. Et stærkt historisk dokument med meget velvalgt musik.

4. plads og fælles dommerdiplom

Jørgen Jakobsen 
Herlev fotoklub
Bakken Åbner-2021

Bakken Åbner-2021 i MP4 format

Det er et værk, der forbinder folkloren med håndværket med traditionen med anakronismen med sammenholdet og fællesskabet. Kunstneren bag værket har et kærligt blik på sine hovedpersoner, hvilket giver en stor sympati og indlevelse. Nærbillederne og den monterede lyd virker overbevisende. Der er lagt tanker i reallyden, hvilket gør det dokumentariske element vellykket.

Antaget

Jakob Lautrup
KFAK
Ice Kulusuk

Jørgen Jakobsen 
Herlev fotoklub
Højbo Revived-2021

Højbo Revired-2021 som MP4

Jakob Lautrup
KFAK
Skoning Carlsberg Heste

Per Martens 
Slagelse fotoklub
WM Cyclecross

WM Cyclecross i mpg

Troels Svendsen
PM
MINDELUNDEN

MINDELUNDEN i Mp4

        

aarbog2021

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Vigtige datoer

Ingen begivenheder

Social Share