Sjælden mulighed for at udstille historisk intererssante kameraer

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Laterna Magica er et interaktivt kamerahistorisk museum, der fokuserer på de visuelle mediers udvikling gennem de sidste 150 år. Museet huser en varieret samling fotografier, foto- og filmkameraer, et gammeldags fotostudie og en mini-biograf.

 

 

Åbning på Kulturnatten

11. oktober 2019 kl. 18-24 sker den officielle åbning af museet. Åbningsudstillingen vil give en introduktion til stedet, dets aktiviteter og unikke kamerasamling. Der bliver også vist film med relation til visualitet, og foto-loops med visuelt karakteristiske billeder.

 

Særudstilling

Samtidig planlægger museet en særudstilling af kameraer med fotografier, der bærer på en særlig historie. Det kan både være kameraer, der kan siges at have oplevet noget særligt på deres rejse, eller kameraer, der har påvirket menneskene omkring dem gennem de billeder eller film, de har produceret. Historierne kan være centreret om temaer som ”min fars kamera” eller ”kameraet i vores hus”, der indbyder til at fortælle og høre mere. Formålet med denne del af udstillingen er at reflektere over kameraets betydning og indvirkning på vores liv.

Kamerahistorier

Har du et kamera, som det kan være interessant for andre at høre historien om, eller kender du nogen, der har et særligt kamera, er museet interesseret i at låne det i forbindelse med den officielle åbning. Der vil ikke være mulighed for præsentationer på Kulturnatten, hvor der allerede er andet på programmet, men det kan blive muligt på sigt.

 

Sammen med kameraet vil museet gerne have en kort beskrivelse af dets historie og gerne også nogle digitaliserede fotos til illustration. Udstillede kameraer vil enten blive sat i montre eller fastgjort med wire i lokaler under opsyn. Selve udstillingen varer fra 11. til25. oktober.

 

Interesserede bedes kontakte museet ved at skrive til museum@laternamagicamuseum.co

 

Du kan læse om museet i septemberudgaven af Dansk Fotografi og se mere på hjemmesiden www.laternamagica.co.

Social Share