Til kanten er tilbage

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Den censurerede fotoudstilling ”Til kanten…” føres videre af KUNSTPAKHUSET i Ikast.

- Da vi blev klar over, at ”Til kanten…” manglede et nyt hjem, var vi ikke sene til at byde ind, siger kunstnerisk leder Bente Jensen, Kunstpakhuset.

Godt koncept

- Det er et rigtig godt koncept, hvor både amatørfotografer og professionelle konkurrerer på lige fod, og der fremkommer herved en udstilling med noget af det ypperligste indenfor fotografi. Kunstfotografiet som ellers lider trange kår herhjemme; men det vil vi være med til at lave om på, fortsætter Bente Jensen.

Stærkt dommerpanel

Til at udtage billederne til udstillingen er der denne gang valgt et særdeles stærkt team indenfor danske fotografer. Dommerpanelet udgør de tre fotografer: Kirsten Klein, Claus Peuckert og Jan Grarup, der i deres billedsyn, baggrund og tilgang til fotografiet dækker en stor del af spektret indenfor fotografi.

Fjerde gang

Det er således fjerde gang, at fotoudstillingen afvikles. Arrangementet blev startet af det nu lukkede Danmarks Fotomuseum under konceptet: Godt fotografi, der forundrer og forandrer.

- Der er ingen grund til at lave om på et godt, gennemarbejdet og populært udstillingskoncept, fortæller Bente Jensen.

- Men som noget nyt har vi denne gang valgt, at udvælgelsen af fotografierne til udstillingen skal foregå som åben censurering den 23. september, kl. 12.00 – 17.00, hvor alle er velkomne til at overvære dommernes arbejde, som nu får en ny dimension, da dommerne antageligt vil vægte deres ord og være mere uddybende i deres meninger og argumentering, når der er publikum til stede, forklarer Bente Jensen.

- Vi tror og håber på, at der vil være en stor opbakning til arrangementet, således det kan afvikles igen om 2 år og dermed blive en tilbagevendende begivenhed hos os, slutter Bente Jensen.

Dobbelt udstilling

”Til kanten…” kan ses i perioden 29. september – 28. oktober sammen med Kunstpakhusets censurerede efterårsudstilling ”Inside 2018”. Der bliver således rig lejlighed for publikum at opleve de fleste former for kunst: maleri, tegning, grafik, fotografi, mixed media, skulptur, installation og kunsthåndværk. Der er gratis adgang i åbningstiderne: torsdag- søndag kl. 12.00 – 16.00.

Deltagerbetingelser kan ses på www.kunstpakhuset.dk

Social Share