FUJIFILM GFX100S

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Det nye FUJIFILM GFX100S bygger på de banebrydende idéer fra det tidligere lancerede FUJIFILM GFX100, men nu er fokus lagt på minimalisme, portabilitet, lethed og det er derfor designet i et betydeligt mindre og lettere kompakt kamerahus uden at gå på kompromis.

 

FUJIFILM har hermed skabt det mest kompakte, high end featured og ydende mellemformatkamera nogensinde. GFX100S har samme størrelse, som de fleste Full Frame kameraer, men med en 70% større billedsensor på hele 102 megapixel i opløsning, der leverer højere detaljegengivelse, et svimlende spektrum i tonalitet og helt exceptionelle farvegengivelser. Hvis man så tilføjer en kompakt fem-akslet billedstabilisering med mulighed for at kompensere op til 6 stop, hurtigt og præcist autofokus, 4K-video med mulighed for 12bit Raw via HDMI i et kamerahus der kun vejer 900gram, så har springet fra Full Frame kameraer aldrig været mere fristende.

102 megapixel mellemformatsensor og X-Processor 4

GFX100S har en baggrundsbelyst CMOS-sensor i målene 43,8x32,9mm, hvilket er cirka 70% større sammenlignet med en full frame sensor. Sensorens størrelse i kombination med en opløsning på svimlende 102 millioner pixels og indbygget billedstabilisering leverer billeder med endnu større detaljegrad, kæmpe tonalitet og imponerende ydelse, selv under dårlige lysforhold. Man får med GFX100S de karakteristiske træk fra mellemformat i form af en mere tredimensionel følelse i billedet og en sublim og længere samt blødere overgang mellem skarphed og uskarpt i billederne. I kombination med X-Processor 4 og kameraets 3,76 millioner fasedetekterende pixels er det muligt at dække hele sensoren med fasedetekterende autofokus. Det giver kameraet en hurtigt, præcis og alsidig autofokus der kan fokusere på kun 0,16 del af et sekund, selv under meget vanskelige lysforhold ned til hele -5,5EV. En helt nyudviklet fokusalgoritme har optimeret kameraet formåen til at tracke og spotte ansigt, øjne og motiver i bevægelse.

Fujifilms anerkendte farvegengivelse bygger på 86 års erfaring fra udviklingen af fotografisk film og har været en del af verdens mest ikoniske fotografier og film gennem tiderne. Det nye FUJIFILM GFX100S indeholder derfor, og selvfølgeligt, hele 19 forskellige filmsimuleringer der gør det til en leg at få de mest fantastiske farver på sine billeder direkte ud af kameraet. GFX100S har den helt nye filmsimulering Nostalgic Neg. Filmsimuleringen minder om den trend kaldet ”American New Color Photography” der voksede frem i 1970erne, en trend og look med en unik tonalitet, varme highlights, øget mætning i skyggerne, alt sammen noget der giver et blødere udseende samtidigt med at detaljerne bevares i billedet.

Mindre og lettere kamerahus med flere indbyggede nyheder

For at sikre sig den absolut højeste billedkvalitet, selv når man skyder håndholdt, har GFX100S fået en helt nyudviklet indbygget billedstabilisering (IBIS). Sammenlignet med den stabilisering der er i GFX100 er billedstabilisatoren i GFX100S 20% mindre, 10% lettere og kompenserer med op til hele 6 stop lukkertid. Ikke nok med en ny IBIS enhed så har GFX100S også fået en helt nyudviklet lukker og bruger et mindre og mere kraftfuld batteri (NP-W235). Alt dette resulterer i et betydeligt mindre og næsten 500 gram lettere kamera. Kameraet er selvfølgelig vejrforseglet og har et stærkt og robust hus støbt i magnesium.

GFX100S har fået et nyt indstillingshjul (PASM-Dial) med forskellige indstillingsmuligheder samt seks programmerbare indstillinger der gør det super hurtigt at skifte mellem sine vigtigste og hyppigst brugte indstillinger af kameraet. I forbindelse med programhjulet finder vi en knap, perfekt placeret, til hurtigt at skifte mellem still og video mode. Kameraets joystick er blevet større med bedre grip og gør det hurtigere, enklere og mere sikkert at flytte og sætte fokuspunktet. GFX har en 3,2 tommer stor LCD touch skærm på bagsiden, og en 1,8 tommer LCD-skærm placeret på toppen af kameraet der viser vigtige EXIF-indstillinger i kameraet, så som lukkertid, blændetal, ISO tallet og eksponeringskompensationen. LCD skærmen bag på kameraet har en opløsning på 2,36 millioner punkter og kan vinkles i hele 4 retninger (90° opad, 45° nedad og 60° til højre, og ud fra kameraet).

GFX100S er udstyret med 2 stk. SD-kortpladser der understøtter USH-II og det er muligt at lade batteriet direkte i kameraet via det indbyggede USB-C stik. Via USB-C stikket er det også muligt at skyde direkte ind i en PC eller Mac via "Tether Shooting Plug-in PRO til Adobe® Photoshop®" og ’’Capture One Pro FUJIFILM’’.

Videooptagelser i 4K med mellemformat følelse

Med en så stor og hurtig billedsensor, har GFX100 og GFX100S en video performance der er unik for mellemformatkameraer. Kombinationen af X-Processor 4 og en hurtig billedsensor gør det muligt at filme i mellemformat hvor hele bredden af sensoren udnyttes til at kunne skyde video i 16:9 eller 17:9 aspekt. Det er derfor muligt at opnå et helt unik look, i og med at GFX100S netop har en betydelig større billedsensor end de fleste kameraer der anvendes til filmproduktion. GFX100S gengiver unikt farver og toner, samt i en tredimensionel og meget stoflig karakter der netop kendetegner egenskaberne ved en sensor af den størrelse.

GFX100S har imponerende videospecifikationer med muligheden for at indspille i 4K/30P med 4:2:0 10bit internt til SD-kort. Det er også muligt samtidigt at optage 4K/30P 12-bit 4:2:2 ProResRaw til en ekstern recorder via HDMI. Kameraet understøtter 2 videoformater H.264/MPEG-4 AVC og H.265/HEVC og det er også muligt at vælge imellem to komprimeringsmuligheder, ALL-intra og Long GOP. Når man benytter AL-intra optages video med en bitrate på 400Mbps. Profilerne F-Log og Hybrid Log Gamma, ITU-BT.2100 (HLG) er også implementeret så man kan optage video med et større toneomfang og bedst mulige datamængde til brug ved efterredigering. Det er muligt at kombinere den indbyggede billedstabilisering (IBIS) med funktionerne digital billedstabilisering (DIS) og ÎS Boost” som ekstra stabiliserings boost ved specielt krævende motiv og filmscener.

De tidligere lancerede filmsimuleringer ”ETERNA” og ”ETERNA Bleach Bypass” der hurtigt er blevet super populære blandt videografer, kan man selvfølgelig også opleve og bruge på GFX100S. Filmsimuleringerne er baseret på den analoge film ETERNA der længe har været populær inden for filmen. ETERNA leverer en cinematisk stil med stor tonalitet i skyggerne og en lavere kontrast og farvemætning. Effekten ”Bleach bypass” ses i mange kendte film og er en kendt metode hvor på man skipper blegningsprocessen ved filmfremkaldning til at skabe billeder med hård kontrast og smukt dæmpede farvetoner.

Vejl. ca. pris inkl. moms: 49.999 kr.

I butikkerne: marts 2021

 

        

aarbog2021

Selskabet har en stak årbøger til salg. For at se mere, klik her

Vigtige datoer

Ingen begivenheder

Social Share