Canon EOS R3

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Efter annonceringen af udviklingen af EOS R3 i april i år kan Canon nu afsløre flere detaljer om virksomhedens nyeste, højtydende og hurtige professionelle spejlløse kamera, der vil markere en ny æra for sports-, dyreliv- og nyhedsfotografer.

Canon går 100 % ind for at opnå det umulige, og dette kamera er ingen undtagelse. I dag viser de nye specifikationer, at EOS R3 løfter motivsporing til et højere niveau – med tilføjelsen af Auto Focus (AF)-sporing af motorsport, herunder racerbiler og motorcykler. Derudover kan EOS R3 optage oversampled 4K-videoer, hvilket er ideelt til filmskabere.

EOS R3 kombinerer avanceret ydeevne med billedkvaliteten fra Canons innovative EOS R System. Når man monterer et Canon RF-objektiv på EOS R3's RF-fatning, byder EOS R3 på usete muligheder sammenlignet med andre kamera/objektiv-par, og det åbner døren for hidtil uopnåelige muligheder og uset optisk ydeevne. Det betyder, at professionelle fotografer – hvad enten de fotograferer sport, dyreliv eller til nyheder – kan fange flygtige øjeblikke på måder, man aldrig ville have troet var mulige.

Efter annonceringen i april kan Canon nu løfte sløret for et par nye specifikationer til EOS R3:

Fang hurtigt bevægende motiver i knivskarp fokus uden besvær

Professionelle fotografer, der følger motiver i bevægelse inden for søgefeltet, vil få glæde af EOS R3's evne til at beholde fastholde dem i knivskarp fokus – selv når de skyder RAW-billeder ved 30 billeder/sek. – takket være Canons Dual Pixel CMOS AF-teknologi. Ud over AF-sporingsteknologien, der sporer mennesker og dyr (inkl. fugle) – som man finder i EOS R5 og EOS R6 – kan EOS R3 spore racerbiler og motorcykler, hvilket er perfekt til motorsportsfotografer. Selv under udfordrende lysforhold kan kameraet opnå fokus i ekstremt mørke ved lysniveauer på -7EV eller lavere[i].

EOS R3 udvider fotografers kreativitet og understøtter Canons unikke Eye Control AF-teknologi, som reagerer hurtigt i det øjeblik, man tager billedet, hvormed fotografer kan vælge AF-punkt ved hjælp af deres øje. Under svage lysforhold tilbyder EOS R3 op til 8-stops beskyttelse mod kamerarystelse[ii] med Canons revolutionerende kombinerede Image Stabilizer (IS)-teknologi. Kameraets billedstabilisering arbejder sammen med den optiske billedstabilisering, som findes i mange RF-objektiver, så professionelle kan tage håndholdte optagelser i meget svagt lys, eller når de bruger lange lukkertider til bevidst at sløre bevægelser.

Højkvalitets RAW ved 30 billeder/sek.

I hjertet af EOS R3 findes en spritny, bagbelyst stacked CMOS-sensor, der arbejder sammen med Canons højtydende DIGIC X-billedprocessor. Canon kan i dag bekræfte, at EOS R3 vil kunne optage kvalitets-RAW-filer ved forbløffende 30 billeder/sek. med fuld AF/AE-sporing. Kameraets nye sensors fascinerende hastighed redefinerer også, hvad der er muligt med en elektronisk lukker. Man kan nu benytte flashsynkronisering med den elektroniske lukker, når man bruger eksterne Speedlite-flashenheder, og den rullende lukkerforvrængning er blevet reduceret, når man fotograferer hurtigt bevægende motiver.

Oversampled 4K- og RAW-optagelsesmuligheder

Ud over kameraets evner til at tage fremragende stillbilleder egner EOS R3 sig også til dem, der ønsker at optage højkvalitets-videoer. Kameraet vil optage oversampled 4K, eller brugere vil kunne foretage RAW optagelser internt. Canon Log 3 er også tilgængelig, så professionelle kan få glæde af et større dynamikområde og bedre farveskalering. Derudover er samme motivgenkendelse til stillbilleder tilgængelig for videofotografer, så filmskabere kan spore hurtigt bevægende motiver i billedet og holde dem i skarp fokus.

Bygget til professionelle

EOS R3 er bygget til at modstå daglig, professionel brug, selv under barske optagelsesforhold. Det har et robust hus i magnesiumlegering med den samme støv- og vandbestandighed, som man finder i Canons legendariske EOS-1D X-kameraer – for at sikre, at det kan klare selv de mest barske vejrforhold. Med sine dobbelte kortslots kan man også skrive billedfiler til SD- eller CFexpress-hukommelseskort. Kameraet drives af et højkapacitets LP-E19-batteri – det samme som findes i Canons EOS-1D X Mark III-kameraer – så professionelle kan bruge og dele batterier mellem kameraer, som de måske allerede har i deres kamerataske. Endvidere vil kameraet tilbyde muligheden for betjening med både en multi-controller og en smart-controller, hvilket giver fuldstændig intuitiv betjening. Huset har tre kontrolhjul, der kan indstilles af brugeren, samt en objektivkontrolring på hvert RF-objektiv, hvormed lukkertid, blænde, ISO og eksponeringskompensation nemt kan justeres, når kameraet holdes ved fotografens øje. EOS R3 er desuden udstyret med en Vari-Angle-skærm, så professionelle nemt kan skyde fra kreative vinkler.

Avancerede tilslutningsmuligheder

Som et kamera, der henvender sig til førende sports- og nyhedsfotografer, spiller gode tilslutningsmuligheder en vigtig rolle. Det har et indbygget Kablet LAN-stik og 5GHz Wi-Fi[iii] til kommunikation med computernetværk, bærbare computere og mobile enheder, så professionelle hurtigt og nemt kan dele billeder. Som tidligere annonceret vil EOS R3 også være kompatibel med Canon Mobile File Transfer-appen. Derudover vil EOS R3 have en ny tilbehørssko, som forsyner nye tilbehør med datakommunikation og strøm, når de er monteret på kameraet.

Tilmeld dig Canons nyhedsbrev for at få de seneste nyheder og opdateringer om EOS R3.

EOS R3 – Vigtigste egenskaber, som annonceres i dag (2. juni 2021):

Ny, Canon-udviklet bagbelyst stablet CMOS-sensor
30 billeder/sek. med AF/AE-sporing
AF-sporing af mennesker, dyr (inkl. fugle) og motorsport (motorcykler og racerbiler)
Kan optage oversampled 4K eller RAW internt og Canon Log 3
Eye Control AF-punktvalg
Fokus i lysniveauer -7EV eller laverei
Dual Pixel CMOS AF
Støv- og vandbestandighed som kameraerne i EOS-1D-serien

Social Share