Canon remote Camera

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Canon har lanceret et nyt fjernkamerasystem, der omfatter tre nye pan-tilt-zoom-kameraer – CR-N500, CR-N300 og CR-X500 – og RC-IP100-controlleren, som svar på den stadig stigende efterspørgsel efter content og for at dække behovet for mindre, effektive produktionsmetoder. I de seneste 12 måneder er mængden af fjernproduceret videoindhold vokset eksponentielt, hvor livestreaming-industrien har oplevet en vækst på 45 % mellem marts og april sidste år.

Indendørs PTZ-kameraerne CR-N500 og CR-N300 og udendørskameraet CR-X500 kombinerer Canons avancerede billedbehandlings- og netværksteknologier, så brugerne kan optage højkvalitets-, 4K UHD-billeder med forskellige IP-protokoller, herunder den nyudviklede XC-protokol, som giver et enkelt og effektivt fjernproduktions-workflow. Den nye XC-protokol vil sammen med RC-IP100 hardware-controlleren og Remote Camera Control-app'engive brugerne mulighed for at benytte andre kompatible Canon-videoprodukter i produktionssystemet – og hjælpe content creators med at tilpasse produktionssystemet til deres behov. Canon vil frigive ny firmware, som vil gøre kameraerne i Cinema EOS-serien kompatible med dette nye fjernproduktionssystem og dermed levere en fleksibel, end-to-end-løsning, der imødekommer de alsidige videokrav på fjernproduktionsmarkedet.

Alsidig IP-kompatibilitet
Ved at kombinere Canons video- og netværksteknologier i én løsning kan CR-N500 og CR-N300 IP-streames og -betjenes ved højkvalitets- live-produktioner. Begge kameraer understøtter flere protokoller, som for eksempel RTMP/RTMPS, NDI|HX[ii], RTP/RTSP og Canons nyudviklede XC-protokol – som er standard på Canon-kameraer – hvormed man kan streame direkte til udvalgte Content Delivery Networks og få en mere effektiv produktion. For yderligere at strømline workflows benytter CR-N500 Canon Log 3- og Wide DR-metoderne til at fremstille de allerbedste HDR-billeder i både livestreamet og optaget indhold, der kan sendes direkte videre til efterproduktion. Selv når produktionsteams optager udendørs, kan de stole på CR-X500 og dets robuste hus, der er IP55-klassificeret mod støv og vand, og få muligheden for at fjernbetjene huset over seriel kommunikation og få glæde af en indvendig visker, som sikrer, at våde vejrforhold ikke kommer i vejen for at skabe fantastisk indhold.

Disse PTZ-kameraer er designet til at passe ind i eksisterende workflows og tilbyder en række populære tilslutningsmuligheder. Både CR-N500 og CR-N300 tilbyder stor fleksibilitet til brug i en lang række cases – med Power over Ethernet (PoE+), HDMI og 3G-SDI – og CR-N300 har desuden en ekstra USB-port. CR-X500 benytter en højkvalitets- 12G-SDI-tilslutning til at opnå 4K op til 60P med et enkelt kabel, så tv-selskaber kan levere enestående billedkvalitet og integrere kameraet i eksisterende workflows.

Overlegen billedkvalitet
For at imødekomme efterspørgslen efter 4K har samtlige PTZ-kameraer Canons avancerede billedbehandlingsteknologi, der opnår en kvalitet, som man kender det fra Canons professionelle videoprodukter. CR-N500 og CR-N300 drives af en DIGIC DV6-processor for at opnå forbløffende 4K UHD 30Pved 4:2:2 10-bit, mens CR-X500 udnytter to DIGIC DV6-processorer til at fange op til 4K UHD 60p, også ved 4:2:2 10-bit. CR-N500 og CR-X500 forstærkes yderligere med en 1,0-type CMOS-sensor til fremstilling af upåklageligt videomateriale i broadcast-kvalitet, og med Canons brancheanerkendte Dual Pixel CMOS AF-fokussystem opnår man nøjagtig og hurtig fokusering uden besvær – selv i 4K-produktioner. CR-N300 benytter en 1/2,3-type CMOS-sensor og det anerkendte Hybrid Auto Focus-system, der giver skarp og hurtig fokus på motiver, selv i svagt lys, hvilket er perfekt til livestreaming i for eksempel auditorier.

Samtlige modeller udnytter Canons brancheførende optiske teknologier og fastholder en 4K optisk opløsning gennem hele zoomområdet for at hjælpe content creators med at lukke afstanden mellem motivet og seerne. CR-N500 og CR-X500 benytter en 15x optisk zoom og CR-N300 en 20x optisk zoom, alle med billedstabilisering, der sikrer jævne, rystefri billeder i hele zoomområdet – fra vidvinkel til telefoto. CR-X500 har desuden en ekstra 30x avanceret zoom, når kameraet optager i Full HD – dette er perfekt til at fange snævre nærbilleder af et motiv i det fjerne.

Enkel, men præcis kontrol
CR-N500 og CR-N300 tilbyder meget nøjagtig kontrol, takket være en panorerings- og tilt-mekanisme, der bevæger sig ved trin på 0,1°/sek., så man kan få problemfri betjening ved forskellige hastigheder til at fange det perfekte skud, uanset scenarie. Canons alsidige indendørs PTZ-kameraer, CR-N500 og CR-N300, er kompatible med RC-IP100-controlleren og Remote Camera Control-app'en via IP og udvalgte tredjeparts-controllere, hvilket sikrer enkel integration med eksisterende setups. CR-X500 er desuden kompatibelt med RC-IP100-controlleren via seriel tilslutning.

RC-IP100 hardware-controlleren kan styre 100 PTZ-kameraer samtidig af én operatør. Controlleren tilbyder forbedret kontrol over en række indstillinger, herunder fokus, hvidbalance og lukkertid, og den har et multifunktions-joystick og en professionel zoomknap til trinvis bevægelse af kameraet og jævn overgang mellem vidvinkel og tele. Disse multifunktionskontroller gør det nemmere at betjene kameraet og opnå professionelle, højkvalitets-resultater. Både RC-IP100 og Remote Camera Control-app'en kan styre op til 100 forudindstillede placeringer samt sporingsfunktionen, hvor 10 kamerabevægelser kan blive forudindstillet ved en generalprøve, hvorefter sekvensen kan sættes i gang ved blot et enkelt tryk på en knap.

Canons to nye PTZ-controllere understøtter ethvert budget og workflow. Den gratis Remote Camera Control-app er et program til computere og tablets, der kan styre op til 20 Canon PTZ-kameraer, hvor op til ni af dem kan forhåndsvises på brugerinterfacet. Ved hjælp af app'en kan man kontrollere kameraets billedindstillinger, herunder iris, hvidbalance og gain, og finjustere dem vha. et bærbart tastatur.

Vejledende salgspris
CR-N500 DKK 37.352 eksl. moms
CR-N300 DKK 18.712 eksl. moms
CR-X500 DKK 164.089 eksl. moms
RC-IP100 controller DKK 14.232 eksl. moms

Produkterne vil være tilgængelige fra foråret 2021.

Social Share