Den nye actionhelt og to nye glas fra Canon

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Canon har løftet sløret for deres kommende flagskib, EOS-1D X Mark III. Samtidig har de præsenteret to nye objektiver i RF-serien

 

Kameraet er blevet udviklet ved hjælp af feedback fra EOS-1D X- og EOS-1D X Mark II-brugere og er blevet testet af professionelle fotografer fra hele verden.

EOS-1D X Mark III drager fordel af Canons mange års erfaring med at udvikle enestående optik og byder på avanceret og imponerede autofokusfunktionalitet med en betydelig forbedret billedkvalitet, videooptagelse og kommunikation. Når fotografer bruger kameraet, kan de være helt sikre på at få billedet i kassen og en leveringshastighed – hurtigere end nogensinde før – hvilket er perfekt i en mere og mere dynamisk branche.

Canons DSLR-kameraer fortsætter med at dominere markedet for professionel fotografering. Hastighed, autofokus og hurtig kommunikation er essensen i EOS-1D X Mark III, hvilket gør det ideelt til professionelle fotografer – især inden for sport og wildlife – der er under pres for at skyde og levere helt enestående action-billeder af selv de mest flygtige motiver.

Ultimativ autofokus

EOS-1D X Mark III er ekstremt hurtigt og byder på exceptionel præcision, driftssikkerhed, højtydende autofokus og motivsporing, så fotografer får flere muligheder, når de skal vælge det perfekte billede. Kameraets nye autofokusalgoritme giver mere stabilitet og sporing – både ved optagelse med den optiske søger og Live View – ved at bruge dybdelæringsteknologi, der sikrer nøjagtig fokussporing for hvert skud. Når man bruger den optiske søger, benytter EOS-1D X Mark III sig af en ny autofokussensor, der giver ca. 28 gange højere opløsning i sensorens midte sammenlignet med de professionelle fotografers nuværende foretrukne kamera, EOS-1D X Mark II.

Richard Heathcote, senior sportsfotograf hos Getty Images, fortæller: “EOS-1D X Mark III's nye autofokusalgoritme løfter motivsporing til et helt nyt niveau, med en intuitiv controller og nøjagtige resultater. Det leverer det output, som du forventer af det ultimative, professionelle kamera til sportsfotografering.”

Med et udvidet AF-område, som giver større præcision, har EOS-1D X Mark III en række autofokusmuligheder, så fotografer kan få det ultimative skud. I Live View kan brugere benytte sig af 525 AF-områder vha. Dual Pixel CMOS AF-systemet, som dækker ca. 90 x 100 procent af billedsensoren. Den samme AF-algoritme anvendes, når man optager med den optiske søger, hvilket giver større fleksibilitet, når man komponerer motiver, hvad enten det er en racerbil på en racerbane eller en fugl i flugt. EOS-1D X Mark III understøtter betydeligt hurtigere billedhastigheder med fuld AF og AE, enten ved at bruge den optiske søger (op til ca. 16 billeder/sek. med den mekaniske lukker) eller Live View (op til ca. 20 billeder/sek. med den mekaniske eller elektroniske lukker). Derudover klarer kameraets CFexpress-kortslot fem gange hurtigere RAW burst-dybde end dets forgænger.

Kameraet har en helt ny, Canon-udviklet CMOS-sensor og DIGIC-processor, der leverer endnu bedre billedkvalitet, selv ved høje ISO-værdier – med muligheden for at indfange stillbilleder i 10 bit vha. HEIF-filformatet. 4K-opløsning har styrken til at vække historier til live og evnen til at indfange filmiske look i 4K-videoer, herunder 4K60p med 10 bit Canon Log intern optagelse. EOS-1D X Mark III optager også både film og stillbilleder i RAW, så professionelle fotografer slipper for at tage meget ekstraudstyr med, når de er ude og arbejde på en opgave.

Billeder og videoer leveres hurtigere

For professionelle fotografer kanlevering af indhold være lige så vigtigt som at tage billedet. EOS-1D X Mark III gør dette meget nemt med indbygget Wi-Fi og Bluetooth Low Energy samt GPS. For at holde trit med stadig kortere deadlines overfører kameraet data dobbelt så hurtigt som EOS-1D X Mark II, når man bruger det indbyggede Ethernet eller den nye Wireless File Transmitter – WFT-E9 – som også er kompatibel med Canons nye Cinema EOS C500 Mark II-kamera, der blev lanceret tidligere i år. Sammen med en enklere netværksopsætning forbedrer EOS-1D X Mark III det professionelle workflow betydeligt.

En udvidelse af den professionelle kamerataske

Nuværende brugere af EOS-1D-serien vil hurtigt vænne sig til at betjene EOS-1D X Mark III, der med sin betroede ergonomi giver ubesværet navigation – mens huset i magnesiumlegering sikrer den holdbarhed, som der forventes af Canons EOS-1-kameraer. Professionelle fotografer kan regne med at få den samme imponerende designkvalitet som på EOS-1D X Mark II. Effektiv vejrforsegling ruster kameraet mod barske vejrforhold herunder vind, regn og luftfugtighed. Med dets enestående optagelsesevner i svagt lys gør EOS-1D X Mark III's oplyste knapper det muligt at betjene kameraet uden besvær i udfordrende mørke eller svagbelyste optagelsesforhold. Kameraet byder også på ekstra AF-betjeningsmuligheder, der er bygget ind i AF-ON-knappen, så fotografer kan vælge at ændre AF-punkter på farten for at opnå den bedste komposition – hvilket yderligere forenkler deres arbejde. Endvidere kan professionelle optage i længere tid med den væsentligt forbedrede batterilevetid – med den samme LP-E19 – uden at skulle skifte batteriet eller bekymre om at gå glip af et billede.

RF 70 200mm F2

Allerede nu lancerer Canon verdens korteste og letteste 70-200 f/2.8-objektiv – det tredje F2.8L-objektiv i RF-serien, som er et nyt portrætobjektiv med RF-fatning. Samtidig kommer også RF 85mm F1.2L USM DS - det femte og sjette RF-objektiv af i alt seks RF-objektiver til EOS R-systemet.

Begge objektiver bliver en del af Canons innovative RF-objektivserie, der giver fotografer og videografer mulighed for at indfange alle typer stillbilleder og film i høj kvalitet – fra landskaber og arkitektur til portrætter og naturbilleder, eller sport og medier. Det komplette udvalg af RF-objektiver byder alle fotografer – både professionelle og hobbyfotografer – på utrolig kvalitet, holdbarhed og alsidighed.

RF 70-200mm F2.8L IS USM – et lettere og kortere objektiv

Efter lanceringen af RF 24-70mm F2.8L IS USM og RF 15-35mm F2.8L IS USM i august 2019 kompletterer RF 70-200mm F2.8L IS USM Canons treenighed af F2.8L RF-zoomobjektiver, så professionelle fotografer og hobbyfotografer nu har et komplet kit af RF-objektiver til at indfange motiver i stort set alle optagelsesscenarier med objektivernes store, lysstærke f/2.8-blænde og zoomområde.

RF 70-200mm F2.8L IS USM er et fantastisk eksempel på Canons engagement i at støtte fotografer med udstyr, der hjælper dem med at flytte kreative grænser og fremtidssikrer deres arbejde med EOS R-systemet. Med en vægt på ca. 1.070g og en længde på ned til 146 mm – hvilket er ca. 28 % lettere og 27 % kortere end den eksisterende model med EF-fatning – har fotografer fleksibiliteten til at optage i længere tid, så de kan tage det perfekte skud uden besvær. RF 70-200mm F2.8L IS USM er det første RF-objektiv med en hvid varmeskjoldsbelægning og vil yde sit allerbedste uanset vejrforhold.

RF 70-200mm F2.8L IS USM er også det første Canon-objektiv med elektronisk fokuskontrol, som styrer de to grupper af linseelementer individuelt med to Nano Ultrasoniske motorer (Nano USM) – hvormed man opnår en god støjsvag, strømbesparende og hurtig betjening, uden at det går ud over objektivets kompakte størrelse.

RF 70-200mm F2.8L IS USM er udstyret med to Nano USM og opnår i kombination med EOS R-seriens Dual Pixel CMOS AF meget nøjagtig AF ved stillbilledoptagelse og jævn AF ved filmoptagelse. Denne kombination reducerer focus breathing ved videooptagelse. Sammen med en 5-trins billedstabilisator (IS - Image Stabilizer) vil billederne være knivskarpe, selv ved lavere lukkertider og ved optagelser i svagt lys, hvilket åbner op for endnu flere muligheder for håndholdtoptagelse.

RF 85mm F1.2L USM DS – et perfekt portrætobjektiv

Med tilføjelsen af RF 85mm F1.2L USM DS til Canons serie af RF-objektiver imødekommer RF-serien portrætfotografers forskellige behov og opretholder RF 85mm F1.2L USM's forbløffende billedkvalitet og brugervenlighed. Ved at kombinere den store maksimale f/1.2-blænde og nærbilledoptagelse – med en mindste fokuseringsafstand på 85 cm – med objektivets DS-belægning opnår RF 85mm F1.2L USM DS større udtryk. Dets dramatiske sløringsevner gør, at motivet står endnu mere frem end nogensinde før.

Denne bokeh-effekt muliggøres takket være Canons originale DS-belægning – en særlig belægningsteknologi, der har høj overføring ved midten og en lav overføring mod kanten. DS-belægningen findes på objektivets forreste og bageste overflader og slører hele bokehens omrids på en jævn måde uden at gå på kompromis med kvaliteten – ikke blot på én side, hvilket er almindeligt for lignende objektiver på markedet.

RF 85mm F1.2L USM DS’ bokeh-effekt er også perfekt til at optage det filmiske look i både film og dokumentarer, som mange video content creators er ude efter i dag. Kedelige, flade videoer hører fortiden til, og RF 85mm F1.2L USM DS er et RF-objektiv, som hjælper med at fjerne det helt.

Objektiver, som optimerer Canons optiske ydeevne

RF 70-200mm F2.8L IS USM's status som verdens korteste og letteste udskiftelige objektiv i dets klasse er gjort muligt takket være Canons innovative, nye optiske design. Ved at benytte en stor diameter og kort bagfokus får man ikke alene større frihed med hensyn til objektivdesignet jævnført med traditionelle EF-objektiver, men man kan samtidig opretholde en exceptionel høj billedkvalitet. Hver afvigelse korrigeres af glasstøbte asfæriske linseelementer, UD-linseelementer og Super UD-linseelementer for at sikre, at ethvert billede er af den allerhøjeste kvalitet. Derudover benyttes SWC – en belægning som modvirker refleksioner og reducerer flare og ghosting.

Ved at kombinere Canons patenterede teknologier som BR-optik*** og UD-linseelementer undertrykkes kromatisk aberration fuldstændigt i RF 85mm F1.2L USM DS. Teknologierne afspejler den enestående optiske standard i hele serien af RF-objektiver og så fotografer kan opnå den allerhøjeste billedkvalitet. Med dets ASC anti-reflekterede belægning, der reducerer flare og ghosting, og den effektive opstilling af slebne asfæriske linseelementer giver RF 85mm F1.2L USM DS, præcis som RF 70-200mm F2.8L IS USM og resten af Canons RF-objektiver, professionelle fotografer og hobbyfotografer muligheden for at optage sublime billeder i deres ønskede stil.

Designet med både professionelle og hobbyfotografer i tankerne

Begge objektiver er støv- og vandbestandige, så fotografer kan optage i alle vejrforhold. Det giver dem også ro i sindet, at udstyret vil modstå presset og levere enestående billeder – uanset scenariet.

RF 70-200mm F2.8L IS USM's og RF 85mm F1.2L USM DS' kontrolring kan i høj grad tilpasses af brugeren og gør det muligt at tildele blænde, lukkertid, ISO-hastighed og eksponeringskompensation. RF 70-200mm F2.8L IS USM har et nyudviklet, kompakt stativbeslag, som nemt kan fjernes, hvis man skifter mellem lodret og vandret optagelse med et stativ.

Begge objektiver kan købes i butikkerne fra starten af december.

Vejl. pris

RF 70-200mm F2.8L IS USM: 23.190 DKK inkl. moms

RF 85mm F1.2L USM DS: 27.990 DKK inkl. moms

RF 70-200mm F2.8L IS USM

  • Verdens korteste og letteste* udskiftelige f/2.8-objektiv med en brændvidde på 70-200mm til kameraer med udskiftelige objektiver** med en 35mm fullframe-billedsensor – ideelt til sport, wildlife og portrætter.
  • Hurtig f/2.8-blænde i hele zoomområdet
  • 5-trins IS (Image Stabilizer) til rystefri billeder
  • Hurtig fokusering med Dual Nano USM
  • L-seriens kvalitet og vejrbestandighed

RF 85mm F1.2L USM DS

  • Højtydende 85mm prime-objektiv
  • DS-belægning til blød, jævn og ude-af-fokus gengivelse
  • Stor f/1.2-blænde
  • Kontrolring, som kan tilpasses af brugeren – til direkte kontrol over Tv/Av/ISO-indstillinger
  • L-seriens kvalitet og vejrbestandighed

 

Social Share