Aarhus, fotoudstilling

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

AFA foto indbyder til den første af 2 to jubilæumsudstillinger løber af stablen i efterårsferien 16-24. okt. i Stiften Loungen, FO-Byen, Frederiksgade 78B, Aarhus C.

Der er fernisering lørdag d. 16. oktober kl. 11.00, hvor alle er velkomne til at komme og få en snak.

 Den 17. juli 1896 mødtes en lille skare af indbyggerne i Aarhus i fabrikant H.P. Jensens baghave i Knudrisgade. Formålet med forsamlingen var stiftelse af Aarhus Fotografiske Amatørklub, AFA-foto. Det er 125 år siden. Det skal fejres.

Den første af 2 to jubilæumsudstillinger løber af stablen i efterårsferien.

Udstillingen viser hvad medlemmerne generelt arbejder med for tiden, så der er noget for enhver smag. Motiverne spænder vidt fra portræt over natur til abstrakte værker. Denne udstilling dækker både værker på papir og en serie med digitale værker.

Flere af klubbens medlemmer har gennem årene markeret sig både ved nationale og internationale udstillinger og konkurrencer.

Som klub har AFA også gjort sig bemærket fast udstiller i Aarhus Festuge, som akkrediterede fotografer ved Kulturnatten, for Tall Ships Races og for Sculptures by the Sea i 2011.

Da det er en jubilæumsudstilling, vil der også være et historisk hjørne med billeder fra arkivet, som viser udviklingen gennem tiden - både med hensyn til teknik og billedsyn. Klubben råder over fotografier, der er mere end 100 år gamle.

Onsdag d. 20. okt kl. 19.00 er der foredrag/debatmøde med fotograf, billedmager, højskolelærer
Jan Rüsz. Han kommer med et oplæg omkring emnet "Moment og Momentum" samt "Tidspunkt og tidsrum". Jan taler ud fra en eftertanke på, hvordan fotografen mentalt kan forberede sig overfor en opgave - og om handlingen, at fotografere. Hvad enten det er abstrakt eller figurativt.

Gennem mere end 40 års arbejde ved han om nogen, noget om forholdet mellem fotografiets formidlende karakter og valget af billedværkets udtryksform og om det mentale forarbejde og det vedholdende efterarbejde.
Efter oplægget er der debat om emnet.

Der er gratis adgang til udstillingen og billetter til debatmødet købes på www.fo.dk/kurser

Åbningstiderne er lørdage og søndage 11.00-17.30

Mandag, tirsdag, torsdag, fredag 15-17.30 onsdag 11.00-18.30

www.afa-foto.dk

 

Social Share