Fotoudstillingen "OMO"

Karo ungdom med udsigt til Omo-floden © Søren Neergaard

Fotoudstilling af Bjarne Tulinius og Søren Neergaard 

Både Bjarne og Søren er aktive fotografer i både Lyngby Fotoklub og i Fotogruppen Momento og har mange gange deltaget i og fået antaget billeder til Den Nationale. 

Søren Neergaard har opnået næsten alle placeringer individuelt i Den Nationale med en flot 2. plads som det hidtil bedste resultat samt en bronze i 2017 hos NFF for billedet ““The Novice in Myanmar”. Det er også blevet til guld for en serie og ialt tæller “medaljeskabet” 3 guld, 4 sølv og 4 bronze fra Den Nationale.

Nu har de to klub- og rejsekamerater lavet udstillingen “OMO” som vises fra den 20. September og frem til den 19. November i Den Lille Gule Kaffebar.

“Jeg har altid godt kunne lide at fotografere ude i naturen, landskaber i særdeleshed, og finder stadig stor glæde ved den genre. Men har med tiden fundet, at det ofte er ”mennesket” i forbindelse med en eller anden situation, som gør billeder interessante, for andre end mig selv. Det er grunden til at jeg gennem mine billeder her på udstillingen, har forsøgt også at skildre det nærmiljø som personerne lever i, og derved gengive en mere dækkende ´historie´ ” fortæller Bjarne.

Adspurgt “Hvad er det det første billede du tog som du selv er tilfreds med ?” svare Søren prompte: "I 2008 var jeg en tur i Etiopien – vi rejste langs den kristne nordlige rute. Her opdagede jeg, hvor dejligt et land
Etiopien er at rejse i. Meget venlig befolkning med smukke mennesker og ret så primitive forhold, hvis man var væk fra de største byer. Jeg oplevede Timkat festivalen, hvor kopier af stentavlerne fra Pagtens Ark bæres rundt i byerne. Et old-kristent Etiopien, hvor den religiøse glæde kom til fuld udfoldelse.

Siden da har jeg haft stor lyst til at besøge andre regioner i dette dejlige rejseland – specielt i den sydlige region i Omo-dalen, hvor de sidste nomader lever.” Og det er netop fra den smukke Omo-dal at billederne til
udstillingen “OMO” er lavet af Søren og Bjarne.

Der er fernisering på “Omo” af Bjarne Tulinius + Søren Neergaard:

Torsdag den 20. September ´18 kl. 16:30 - 17:30
Den Lille Gule Kaffebar
Mikkel Bryggers Gade 7
1460 København K


Der er lavet en Facebook event hvor du kan tilmelde dig:

https://www.facebook.com/events/425469594643720/