Foredrag

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

106 Soeren Skov Arbeit macht frei B Guld.jpgAuthor: Søren Skov Titel: Arbeit macht frei B

For at gøre SDF til en aktiv og spændende forening for alle, genopliver vi en god tradition.


Vi kan alle lide at blive inspireret af andres oplevelser og lærdom. Foredrag er den perfekte måde at komme videre i udforskningen af den fotografiske verden og passer glimrende ind i vores organisering i fotoklubber. Tag gerne kontakt med en foredragsholder og arranger en spændende aften. Naturligvis indebærer denne form for vidensdeling også, at der er nogen, der har noget på hjertet. Vi har brug for en række spændende foredragsholdere der kan underholde med tekniksnak, billedshows, rejsefortællinger og billedmageri i al almindelighed.

Har du lyst til at blive foredragsholder i SDF, så kan du kontakte formanden på mailen formand@sdf.dk

Jan Emil Christiansen: ”Urban Exploration”

Fortælling om genren urban Exploration krydret med en masse billeder. Kort fortalt er det fotos fra steder som Tjernobyl, lukkede tivoli, rustne biler, gamle fabrikker og andre forladte steder. 

Foredraget tilpasses til tid og tilhørere.

Jens Thybo

Mobiltlf.: 30 48 16 86,
E-mail: jt@fotojt.dk, Hjemmeside: www.fotojt.dk

Har fotograferet siden folkeskolen en gang i 80’erne. Blev digital i 2004. Foretrukne motiver: Aften/nat fotografering, action foto, flash foto, natur, reportage. Vil gerne afholde aftener/workshop i følgende: Lightroom 3 (Workflow).


Grundlæggende kamera brug. Fotografering med ekstern flash. (Gerne i tider med lyse aftener). Grundlæggende billedbehandling. (PhotoShop).

Hvis der er specielle ønsker så prøv at spørge, måske vi kan finde ud af noget.

Peter Birk

Tlf.:20 55 25 77
E-mail peterbirk@biblioteksforedrag.dk,
Hjemmeside: www.peter-birk.dk og www.biblioteksforedrag.dk

Jeg har et pensionistjob som foredragsholder. Mest fotoforedrag om rejser til fjerne og mærkværdige lande. Men jeg har også holdt foredrag i fotoklubber om ”at fortælle historier med billeder”. Det går mere på indholdssiden end teknikken.


Det handler også om påvirkning fra malerkunst, og frit brug af muligheder for billedmanipulation.Jeg bruger en masse af mine egne billeder som eksempler. De fleste fra rejser.

Se evt. min fotohjemmeside: www.peter-birk.dk


Jan Bisbjerg

“Street fotografering”

Foredraget fokuserer på 4 temaer:

1. Hvad er street fotografering?
2. Hvilket udstyr er det bedste til street fotografering?
3. Hvordan tager man de bedste street fotos?
4.Hvilke psykologiske forhold, skal man være opmærksom på?

Først og fremmest vil vi se på en masse billeder, så indlæg og diskussion tager udgangspunkt i fotografierne.

Jeg har taget adskillige tusinde street billeder, men det bliver man jo ikke automatisk verdensmester af. Så jeg ser frem til at lære lige så meget og modtage lige så stor inspiration, som jeg selv håber at kunne levere.

Varighed: 1-3 timer

Mobil: 21 22 32 32
Mail: jan.bisbjerg@gmail.com

Hjemmeside: www.bisbjerg

Carlo Pedersen

Billedforedrag - fotodommer – og fotoseancer efter ønsker:
Alle seancer vises via projektor, med fortælling om billederne, historien og oplevelsen som er det vigtigste.

Spørgsmål og diskussion. Andre ønsker spørg. Læs mere på www.cpfoto.dk


Praktisk:

Jeg medbringer selv projektor og bærbar computer, hvis ikke andet er aftalt - arrangør sørger for tilpas lærred.
Honorar aftales i hvert tilfælde, da det afhænger af hvilken arrangement - størrelse - det handler om. Derudover betales altid kørepenge evt. broafgift.

Carlo Pedersen, Nyborg
mail: cpfoto@cpfoto.dk
Tlf. +45 2026 8774
www.cpfoto.dk

”Mit livs rejse”


Forrygende billedforedrag om mit livs rejse til New Zealand - vinteren 2004 over 5 uger. Sammen med en Dansk/New Zealands guide, Jørn Bucka, kører vi over 5000 km. fra nord til syd, mest i autocamper, udrustet med kamera og fiskestang. 


Bragende natur - Fluefiskeri ude i bushen - Hvaltur i Stillehavet - og ikke mindst den utroligt venlige befolkning - og meget andet.

Længde: Ca. 3 timer incl. pause.


”Fluefiskeri i verdensklasse på New Zealand”


400 floder - fiskekort til kr. 400,- for et år - masser af fisk - natur i verdensklasse, osv. Det her er en specieludgave af ovennævnte billedforedrag, (Mit Livs rejse) med vægten lagt på fluefiskeri, og i forkortet udgave.


Varighed ca. 1 time +


"Fluefiskeri i de Engelske kalkstrømme 2005"

Fluefiskeri i eksklusive fiskevande i det sydlige England i byen Stockbridge - de såkaldte kalkstrømme. Vi fisker bl.a. i strømvand der tilhører ORVIS, og steder hvor præsidenter og andre kendte har fisket, og stadig gør. Turen var arrangeret af: Go-Fishing, Odense med en af de største kapaciteter inden for tørfluefiskeri, Jens Staal, som rejseleder.

Varighed ca. 45 minutter


”En fotobiografi bliver til”

Billedforedrag om 3 års arbejde med bogen om ”Fotografen Viggo Rivad”. Viser og fortæller om nogle af bogens optagelser, der bl.a. foregår på Cuba. Slutter med en lille serie billeder fra Cuba.

Varighed ca. 1 1/2 time


”Mennesker i Fidel Catros land - Cuba”

Fortæller om landet og befolkningen, krydret med de bedste udvalgte fotos fra 14 dages rejse i Fidel Castro's land i 2007, hvor han endnu var ved magten.
 
Rejsen blev foretaget i forbindelse med optagelserne til min fotobiografi om fotografen Viggo Rivad - bogen udkom i 2008

Første del i farver, og efter pausen min bedste sort/hvide fotos.

Varighed ca. 1 1/2 time


”Mennesker jeg mødte i Indien og Nepal”

Her viser jeg mine bedste sort/hvid fotos fra 16 dages rejse til Indien og Nepal i 2010. Vi kommer tæt på befolkningen, og opdager hvor lidt man kan klare sig med, og hvor tilfredse mange er, trods de forhold de lever under. Billedforedraget lægger vægt på det sort/hvide fotografi, samt reportage. (foredraget egner jeg godt til fotoklubber og. lign.)

Varighed ca. 1 1/2 time
Indien - Nepal i farver - er fra samme rejse


”Letland - 1997 og 2002” 

Jeg har besøgt Letland 2 gange, og billedforedraget er med de bedste sort/hvide fotos, ledsaget af orientering om landet lige efter dets frigørelse fra Rusland, og hvor Danmark var et af de første lande der besøgte og anerkendte det. Fotos fra 2002 er alle fra filmens tid, medens jeg i 2007 var fuldt digitaliseret. På begge ture boede vi på dansker Hotellet i Cesis, som dengang ejedes af 2 fynske brødre, og det var ikke så ringe. 

Varighed 1 1/2 time.


”Polen: Auschwitz , Birkenau og Ørnereden”

Historisk rejse - i sporet på 2. verdenskrig. 
De steder er besøgt gennem flere omgange i 2002, 2010 og 2014. Det er stærke sager. Alle burde se de steder, så forstår man hvor grufuldt og meningsløst det var engang. Viser fotos fra Auschwitz og Birkenau, som var en udryddelseslejr der lå uden for byen. Så besøger vi Hitlers "Ørnereden" syd for Salzburg, og Ulveskansen i Østprøjsen. (Polen) 

(Uegnet for mindre børn)

Varighed ca. 1 1/2 time.


”Et liv med fotografi"

Fra klaprammen til computeren.
60 år med fotografiet. Autodidakt fotograf der stadig holder godt fast i det sort/hvide fotografi, hvor indholdet er det vigtigste. Hvad er et godt fotografi? Det er det vi kalder 10.000 kroners spørgsmålet - hvem kender svaret?

Viser gamle og nye fotos fra 60 år og til nu, men rolig, jeg stopper ikke her.

Varighed fra 1 til 2 timer.