Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 


Den Nationale 2018


Author: Patrick Kauffmann Titel: Dog on a leash 

Hermed indkaldes til Den Nationale 2018. I år arrangeres bedømmelsen af et udvalg i samarbejde med billedsekretæren. Udvalget ledes af Torkil Michelsen fra fotogruppen Signatura.

I år er antagelsesprocenten øget fra 15 til 20%.

Årets kategorier er:

- Monochrome-papir
- Farve-papir
- Monochrome-digital
- Farve-digital
- Serier-papir
- Portræt-digital
- Photojournalism-papir

Datoer:

- Upload og registrering forventes åben omkring den 10. april

- Deadline for upload, registrering og betaling er den 10. maj.
- Pakker med papirbilleder skal være fremme senest 16. maj
- Antagelser offentliggøres senest 1. juli
- Lyd/billede indsendes og betales senest 1 måned før landsmødet.
- Værker til ”Det helt frie billede” registreres og betales på landsmødet
- Præmieringer offentliggøres på landsmødet

Gebyrer:

- 185 kr. for første kategori, stigende med 15 kr. for hver ekstra kategori

- Lydbillede 90 kr.
- Det helt frie billede 90 kr.
- Årbog er gratis

Reglerne for Den Nationale findes på hjemmesiden under Medlemsinfo / Den Nationale. Man kan deltage med 4 billeder i hver kategori, bortset fra kategorien Serier-papir, hvor man kun kan deltage med 2 serier á 3-6 billeder.

 Alle opfordres til at gennemlæse reglerne inden afleveringen, så vi undgår ærgerlige fejl, der kan føre til diskvalifikationer.  I år skal man specielt være opmærksom på definitionen af kategorierne photojurnalism. Desuden er det vigtigt at sikre sig, at de monochrome billeder kun indeholder en farvetone.

Definitionen af kategorien portræt er ikke givet i reglerne, og der er derfor mulighed for at fortolke emnet bredt. Eneste definition er, at billedet skal skildre en person eller flere personer.

Registrering og upload foregår via dit login på hjemmesiden. Tjek i god tid om det virker, så du kan nå at bestille et nyt hos webmasteren, hvis der er problemer. Nærmere instruktion følger, når der åbnes for upload. 

Ved registreringen skal der uploades billedfiler på alle billeder, også papirbillederne. Formatet er 1920 pixels på længste led (altså tværformat skal være 1920 pixels brede, højformat 1920 pixels høje, kvadratiske billeder 1920x1920 pixels ). Filformat JPEG på maks. 5 mb. Farverum sRGB.

Vil man have billeder med i udvalg til Årbogen, uploades de på samme måde som en kategori. Det er gratis at uploade billeder til årbogen. Der må uploades 4 billeder, hvor der frit kan vælges mellem farve og monochrome eller en blanding af disse. Man bestemmer frit hvilke billeder man uploader her. Det kan være favoritterne blandt de billeder man deltager med i Den Nationale, med kan også være helt andre billeder. Der er heller ikke noget krav om, at man skal deltage i Den Nationale for at uploade billeder til Årbogen. Årbogen udkommer på landsmødet, og der er et eksemplar til alle SDF medlemmer.

Poul Chr. Jensen, Billedsekretær

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.