Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 


”ØJEBLIKKE” lukker og slukker

                                 Author: Kirsten Klein

Den kendte landskabsfotograf Kirsten Klein fra Mors bliver den sidste fotograf, der udstiller på Danmarks Fotomuseum, som lukker med udgangen af 2017.

Danmarks Fotomuseum har valgt Kirsten Klein som udstiller, fordi hun med sine billeder rammer et bredt publikum og kan trække besøgende til museet fra hele landet. Det er syvende gang, at hun udstiller med sine enestående fotografier fra både Danmark og mange af de lande, hun har besøgt under sine utallige rejser.

Ny indfaldsvinkel

Med denne udstilling vender Kirsten Klein op og ned på det udstillingsprincip, hun førhen har anvendt på fotomuseet. Hidtil har Kirsten Klein arrangeret sine udstillinger ud fra forskellige temaer. Denne gang er det med en hel ny indfaldsvinkel til hendes fotografier, hvor hun i sammensætningen af udstillingen har lagt vægt på den oplevelse, det er at have været til stede i det rette øjeblik.  Derfor har udstillingen fået titlen ”Øjeblikke”.

- Et øje, et blik, og et øjeblik er udgangspunktet for denne udstilling, siger Kirsten Klein.

- Øjet, der ser og har blikket for det for det sete. Øjeblikket er det korte tidspunkt, hvor oplevelsen af lys og motiv fæstes på nethinden, overføres gennem kameraet, de små korn fanges, belyses til en helhed og øjeblikket er bevaret i tid og rum, fortsætter Kirsten Klein.

3 verdensdele

På udstillingen på fotomuseet viser Kirsten Klein fotografier fra nogle af sine rejser i 3 vidt forskellige verdensdele. Hun har denne gang udvalgt fotografier med menneskeskildringer fra Mexico og Guinea-Bissau i Vestafrika. Hendes fotografier er (små) serier, der bl.a. viser kaktusser, palmer og urter fra Mexico. Det bliver også til en række farvebilleder fra Kina, hvor hun især har lagt fokus på sten og planter.

- Øjeblikket opleves nok stærkest og mest intenst ved rejser ud i det ukendte og anderledes. ”At rejse er at leve” har vores verdensberømte eventyrdigter engang sagt, og denne sandhed har jeg ofte erfaret på mine mange rejser. Men også på vandringer i kendte egne, hvor lyset pludseligt kan forandre det velkendte, opstår magiske øjeblikke, der inspirerer til at komme tilbage og arbejde videre med motivet, forklarer Kirsten Klein.

Nordatlantisk landskabsfotografi

Museets besøgende får også den oplevelse at se nogle af Kirsten Kleins velkendte sort/hvide skildringer fra det danske land og af barske og øde egne fra lande i Nordatlanten. Det er fra steder, hvor Kirsten Klein ofte har færdes og ved hjælp af lysets vekslende virkning skildrer det dramatiske i landskabet, og det opsøges på skiftende årstider for at få det optimale billede i kameraet.

Fotoudstillingen ”Øjeblikke” kan se på Danmarks Fotomuseum i Herning i perioden 5. maj – 17. december 2017.

Yderligere oplysninger: kontakt venligst museumsleder Bjarne Meldgaard, tlf. 97 22 53 22, www.fotomuseum.dk

                                Author Kirsten Klein

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.