Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 


Peter Birk - Fotoudstilling


Author: Peter Birk

Peter Birk udstiller på huset i Aalborg i hele juni måned fra

Torsdag 1. - torsdag 22. juni 2017

Peter Birk fortæller: "Jeg forholder mig ret frit til den virkelighed man umiddelbart ser. Det er vigtigere at mine billeder handler om noget, der ligger mig på sinde. Det kan være alt. Dokumentarfotos, associationer til malerkunst, nyheder i TV-avisen, en bog jeg lige har læst eller et ansigt der fortæller sin egen historie.

Jeg rejser meget, og mine billeder indeholder ofte fremmedartede motiver.


Oprindeligt er jeg bibliotekar og leder vel altid efter historier i motiverne...Nogle gange er det kun et spørgsmål om at se det interessante motiv; men der er altid to virkeligheder, den vi ser, og det vores fantasi lægger til eller trækker fra. Det vælger jeg tit at tage med i mine udstillingsbilleder. Der kan også være tale om at skildre en association eller en distraktion. Vi ser noget, men tænker samtidig  på noget helt andet. Begge dele er virkelighed.... Engang var verden ny. Alt hvad man så var en oplevelse. Nu er verden gammel, og jeg må kæmpe for ikke at opfatte den som velkendt og triviel. Fotografi kan hjælpe med til at gøre opmærksom på at der stadig er nye uprøvede synsvinkler. Men der skal arbejdes med det. Inspiration kan komme af sig selv, men for mig kan det også være hårdt arbejde, hvor jeg definerer projekter og afprøver dem.  Nogle gange ender de i ingenting, men andre gange ender de med at leve deres eget liv og blive til stor inspiration.

Jeg holder meget af at arbejde med projekter. Jeg har illustreret bøger, fotograferet til en udstilling om engle, og lavet parafraser over Asger Jorn til Museum Jorn.

Jeg har lavet to fotobøger med billeder fra internationalt dukke-  og objektteater på baggrund af den internationale Festival of Wonder i Silkeborg.

For 4 år siden tog jeg initiativet til at oprette en fotogruppe for eksperimentalfotografi. Den fik navnet Compose og arbejder nu mest med udstillingsprojekter til bibliotekernes storskærme. Fotodigte, hvor vi satte billeder til en række digte var det første projekt. Senere kom udstillingen ’sortekunst’, hvor sort/hvid billeder blev tilsat en pæn del hekseri, og nu er vi på jagt efter ’det utrolige landskab’. Sideløbende udstiller jeg med kunstgruppen Silkaden.

Senest har jeg udstillet med kunstfotografer fra gruppen Vingesus i Rapla, Estland. Samarbejdet har ført til dannelse af en ny fotokunstgruppe med medlemmer fra hele landet. Den har fået navnet Strata."

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.