Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 

Museum sælger ud

Author: Mary Willumsen

Danmarks Fotomuseum i Herning har arrangeret en fotoudstilling med fotografier fra museets samling, som udbydes til salg.

Danmarks Fotomuseum er kommet i den uheldige situation, at museet mangler kapital til at drive museet for i 2017, grundet besparelser i det kommunale budget. Derfor har museets bestyrelse besluttet at sælge fotografier fra den permanente samling.

Gennem museets godt 32 leveår har det erhvervet sig fotografier fra mange af de fotografer, der har udstillet i museets fotogalleri. Dette er efterhånden blevet til en omfattende samling af nationale og internationale fotografier. På udstillingen kan ses værker fra omkring 25 fotografer og her kan bl.a. nævnes kendte fotografer som: Kirsten Klein, Susan de Witt, Viggo Rivad, Heinrich Heidersberger, Albert Steiner, Harry Opstrup, Emil Schildt og Håkan Strand.

- Det er nok en af fotomuseets mest varierede udstillinger, også med hensyn til spændvidden i tid, da der vises klassiske fotografier helt tilbage fra 1930´erne og 1940´erne frem til vor tid, udtaler museumsleder Bjarne Meldgaard.

- Men fælles for fotografierne er, at det er fotokunst i høj kvalitet med et motivvalg, der spænder fra landskaber, sociale skildringer, portrætter til finurlige frembringelser i mørkekammeret, der gør det enkelte foto til et unika, forklarer Bjarne Meldgaard.

- Det er selvfølgelig dybt beklageligt, at museet er kommet i en så alvorlig økonomisk situation, at vi er nødsaget til at realisere vor samling, for at kunne opretholde driften i 2017; men omvendt får vort publikum nu mulighed for at erhverve sige fotokunst på topplan til fornuftige priser, slutter Bjarne Meldgaard.

Fotoudstillingen kan ses og købes i perioden 21. januar – 12. marts 2017.

På Danmarks Fotomuseum afholdes der et særligt salgsarrangement torsdag den 19. januar, 2017 kl. 19.00 – 21.00, hvor der er mulighed for at købe fotografierne efter ”først til mølle” princippet. Alle er velkomne (gratis adgang), der er ingen købetvang. Købte fotografier udleveres med det samme.

Danmarks Fotomuseum blev grundlagt af tidligere fotohandler Sigfred Løvstad. Sideløbende med driften af sin forretning i Herning begyndte han omkring 1959 på en omfattende indsamling af fotografiapparater og tilhørende fotohistoriske effekter. I 1983 blev den selvejende institution Danmarks Fotomuseum etableret med basis i denne samling, som Sigfred Løvstad ved samme lejlighed skænkede museet. I 1984 deponerede Nationalmuseet i København det meste af sin fotohistoriske samling på museet.

Danmarks Fotomuseum er tillige et kulturhistorisk museum, der skildrer sammenhængen mellem teknik og dens brugsværdi. Som det eneste sted i Danmark kan man på museet opleve fotografiapparatet og fotografiets over 175 år lange historie.

I museets 550 kvm udstillingslokaler viser en række permanente udstillinger, hvad den fotografiske teknik har formået at frembringe. Foruden den tekniske samling, kan man i museets fotogalleri se skiftende fotoudstillinger med danske og udenlandske fotografer.

Danmarks Fotomuseum lukker med udgangen af 2017, da man ikke har fundet et økonomisk fundament til at drive museet videre.

Yderligere oplysninger: Kontakt venligst museumsleder Bjarne Meldgaard, Tlf. 97 22 53 22, mail@fotomuseum.dk, www.fotomuseum.dk

 

Author: Viggo Rivad

Author: Kirsten Klein

Author: Antanas Sutkus

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.