Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 


Landsmødeforedrag 2016

Author: Gorm Valentin

Du kan nu det endnu !

 

På dagen vil der være mulighed for at købe billetter til de enkelte foredrag efter først til mølle princippet.

Den pris der er angivet i artiklen er prisen for medlemmer.

Hvis man ikke er medlem af SDF, vil der være et pristillæg

Klik på læs mere, for at studere mulighederne

GORM VALENTIN
Fredag den 7. oktober kl. 19:30 – kr. 75

GORM VALENTIN. Født 1944. Er oprindeligt uddannet som landmåler. Spillede klarinet i jazzorkestre, og købte, efter en rejse til New Orleans i 1969, et Nikon F kamera og senere et Leica M-2 kamera. Herefter gik det stærkt med fotograferingen. Efter forskellige jobs, bl.a. undervisning i foto på aftenskole, blev fotografiet en levevej i 1976.

Gorm har fotograferet jazz- og rockmusik, klassisk musik, teater og portrætter til aviser, magasiner, tidsskrifter, LP/CD omslag samt til frimærker. Har illustreret adskillige bøger og udgivet flere i eget navn. Gorm har udstillet i ind- og udland og er repræsenteret i flere samlinger, private som offentlige. Han modtog Fogtdals Fotograf Pris i 2005. Gorm er en levende fortæller, som har mange gode anekdoter i ærmet og et væld af stemningsfyldte billeder i arkivet.

Følg nedenstående link og se nogle af Gorms billeder: http://thephotographersprint.com/dk/produkt_side/gorm-valentin/

Dieter Betz

DIETER BETZ "HUNTING FOR BEAUTY"

Lørdag den 8. oktober kl. 14:00 – kr. 100

Dieter Betz kalder sig selv (med et glimt i øjet) for "Beauty-Hunter". Han har fotograferet siden han var 10 år - dvs. at han har haft mange forskellige kameraer i hånden i 65 år. Det første kamera byggede han i øvrigt selv.

Siden har han berejst 120 lande på foto- og filmekspeditioner (dog ikke med et hjemmebygget kamera) Hans foretrukne destination er Alaskas vildmark, hvor han har levet 7 somre i træk i nært selskab med Grizzly-bjørne. Det blev til en prisbelønnet bog om bjørne, udgivet af Gyldendal, trykt i 50.000 eksemplarer og oversat til 9 sprog. Siden har Dieter publiceret 9 billedbøger og illustreret adskillige magasin-artikler og internationale bogproduktioner.

Det gik hurtigt op for ham, at fascinationen ved at fotografere ligger i at fastholde den ubeskrivelige skønhed, som findes på vores klode. At kunne se skønheden, er at lære kærligheden til livet og alt levende. Han mener, der må være een mening med livet, at fastholde skønheden og give den videre, for derigennem at bidrage til at skabe en bedre verden. 

Jeg bliver nedtrykt af at se på rædselsbilleder af alt det, vi mennesker også er i stand til - men alt det ved jeg i forvejen og det får mig til at føle mig magtesløs. Derfor fokuserer jeg på livets skønhed"

Dieter blev født under anden verdenskrig og kan tydeligt huske billeder af rædslen under krigen og dagen, hvor hans hjem blev ramt af en bombe. Måske har det påvirket hans syn på verden og måden at fotografere den. Har også haft eget fly til luftfoto (for at se klodens smukke overflade og alt hvad der gemmer sig). Arbejder på en ny bog med luftfoto både fra Island og Alaska. 

Har også undervist på den Europæiske Filmhøjskole i tema kamera, været med til at lave spillefilm og dokumentar osv.

Du kan få mere at vide om Dieters spændende verden via følgende link: http://www.betz.dk/Dieter_Betz_hjemmeside/Velkommen.html

Author: Uli Steiger 

ULI STAIGER (FOREGÅR PÅ ENGELSK)

Lørdag den 8. oktober kl. 16:00 – kr. 100

Uli Staiger er født 1966 in Tailfingen/Tyskland og har været bosiddende i Berlin igennem mere end 20 år.

Blev uddannet fotograf og fototekniker på Fagskolen for Foto- og Medieteknik i Potsdam i 1998.

Uli er fotograf, 3D kunstner og har forfattet mange bøger og trænings videoer.

Hans prisvindende billeder er kendt i hele verden. Uli kombinerer fotografi, Adobe Photoshop og Cinema 4D til at skabe sine fantastiske billeder, som er fulde af fantasi og indlevelse.

FOREDRAGET FOREGÅR PÅ ENGELSK.

Følgende links henviser til nogle af hans værker:

http://www.dielichtgestalten.de

https://www.behance.net/uli_staiger

http://500px.com/Uli_Staiger

Author: Carsten Ingemann

CARSTEN INGEMANN

Søndag den 9. oktober kl. 13:00 – kr. 100

Livet som reklamefotograf blev for stillestående for den rastløse Carsten Ingemann. Han kastede sig ud i fotojournalistikken langt inden begrebet egentlig eksisterede og har et CV der er længere end udsigten til fred i Mellemøsten.

Det var på slagmarker i krig og konflikter han trådte i karakter som en fremragende iagttager og fortæller. Han var i et par årtier Morgenavisens Jyllands-Posten udsendte fotograf, i Beirut, Nicaragua, Golfkrigene, Tjetjenien, Afghanistan, Balkan, Somalia, Darfur, Rwanda, og Irak, som oftest i følgeskab med en reporter.

Alt det har den nu 64-årige Ingemann lagt bag sig og kastet sig ud i et kunstnerisk virke. Han var for et par år siden en del af det Realdania-støttede projekt “Uden for myldretid”. Fire fotografer fik til opgave at se på eventuelt usete potentialer i det, der italesættes som Udkantsdanmark Ingemann kastede sig over mørket. Eller som han selv udtrykker det, mørket kastede sig over ham.

Han påstår hårdnakket, at han aldrig har været bange for noget som helst lige indtil han mødte mørket. Kristoffer Weiss udtrykte det således i dagbladet Information; "Stærkest i erindringen står Carsten Ingemanns brutalt mørke og kaotisk-abstrakte motiver, der også er de billeder på udstillingen, der skiller sig mest ud. De skiller sig ud med deres dystre grundtone og er som taget ud af en Bergman-film. Det er landskaber indhyllet i sort, hvor vanviddet og fortabelsen lurer på (by)mennesket. Ingemanns bedste billeder er ubestemmelige, usentimentale og derfor – i denne sammenhæng – betagende. Det er ikke provinsen som karikeret udkant, men provinsen som den ultimative grænse til mørket.

Ingemann er siden tilknyttet fotogalleriet“ In the Gallery” i Dr. Tværgade i København, og hans billeder har været præsenteret på de førende kuraterede galleriudstillinger i verden.

http://www.carsteningemann.dk/

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.