Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 


DEN NATIONALE 2016

 

Indsendelsen til den Nationale 2016 nærmer sig, og det er blevet tid for at udvælge billeder og gøre dem klar til afleveringen. Her er information om årets kategorier og seneste nyt omkring registrering, upload og indsendelse.

 

Kategorierne i 2016 er:

 • Monochrome-papir
 • Farve-papir
 • Digital-monochrome
 • Digital-farve
 • Serier-papir
 • Eksperimental papir
 • Landskab digital

På hjemmesiden under Klubinfo / Den Nationale findes de opdaterede regler under fanerne Fælles Regler – Kategorier – Præmiering og offentliggørelse. Der er kun sket ganske få ændringer i reglerne.

 • Der er tilføjet en definition af kategorien Landskab.
 • Eksperimental papir er ikke defineret nærmere. Her er der frit spil, blot størrelseskrav overholdes og der er tale om fladt print uden påklæbede elementer (den slags hører til i Det helt frie billede). Selvfølgelig skal alle billedinformationer, som i alle andre kategorier, stamme fra billeder taget af fotografen selv.
 • Papirbilleder med kvadratisk billedformat 30x30 cm er nu tilladt.
 • Der er opdateret omkring registrering og betalingsmåde

Hjemmesiden er omlagt siden sidste Nationale, og det medfører en lidt anden procedure for registrering, upload og betaling. Systemet er ikke helt på plads endnu, så der kommer mere udførlig information, når der åbnes for registrering og upload. I år betaler både klubmedlemmer og personlige medlemmer individuelt ved at overføre det anviste beløb til SDF´s konto med angivelse, som beskrevet i den kvitteringsmail man modtager.

Der skal uploades billedfiler på alle billeder, også papirbilleder, ved registreringen. Formatet er 1920 pixels på længste led (altså tværformat skal være 1920 pixels brede, højformat 1920 pixels høje, kvadratiske billeder 1920x1920 pixels ). Filformat JPEG på maks. 5 mb. Farverum sRGB.

Som noget nyt, skal billeder man vil have med i udvalg til Årbogen uploades på samme måde som til en kategori. Der må uploades 4 billeder, hvor der frit kan vælges mellem farve og monochrome eller en blanding af disse, og så er gratis at uploade til årbogen. Man bestemmer frit hvilke billeder man uploader her. Det kan være favoritterne blandt de billeder man deltager med i Den Nationale, med kan også være helt andre billeder. Der er heller ikke noget krav om, at man skal deltage i Den Nationale for at uploade billeder til Årbogen. Årbogen udkommer på landsmødet, og der er et eksemplar til alle SDF medlemmer.

Datoer:

 • Upload og registrering forventes åben omkring den 10. april
 • Deadline for upload, registrering og betaling er den 10. maj.
 • Pakker med papirbilleder skal være fremme senest 17. maj
 • Antagelser offentliggøres senest 15. juli
 • Lyd/billede indsendes og betales senest   september (1 måned før landsmødet)
 • Værker til ”Det helt frie billede” registreres og betales på landsmødet senest 8. oktober kl. 11
 • Præmieringer offentliggøres på landsmødet

Gebyrer:

 • 185 kr. for første kategori, stigende med 15 kr. for hver ekstra kategori
 • Lydbillede 90 kr.
 • Det helt frie billede 90 kr.
 • Årbog er gratis

Papirbilleder skal sendes til:

Finn G. Pedersen
att. Den Nationale 2016
Sønderbyvej 10
St. Darum
6740 Bramming

(Klubber sender samlet)

Ved registrering og upload skal du bruge dit login på hjemmesiden. Tjek i god tid om det virker, så du kan nå at bestille et nyt, hvis der er problemer – eller du har glemt koden.

Vi råder til, at man uploader i god tid inden deadline, så man har mulighed for at få hjælp hvis der mod forventning skulle opstå problemer.

Alle medlemmer opfordres til at gennemlæse reglerne inden afleveringen, så vi undgår ærgerlige fejl, der kan føre til diskvalifikationer.  I år er det specielt definitionen af Landskab digital, der bør nærlæses, og så skal man som altid sikre, at de monochrome billeder kun indeholder en farvetone.

Definition Landskab

1) Naturlige landskabsformer, så som følgende temaer:
Bakkelandskab, Bjerglandskab, Karstlandskab (særpræget landskab dannet ved opløsning af kalkbjergarter i nedbørsrige områder), Marsklandskab, Ørkenlandskab, Ådalslandskab, Kyst.

2) Kulturlandskaber, som følgende temaer:
Agerland, Eng, Hede, Løveng, Maki (plantesamfund), Overdrev.

Krav:
Temaet skal udgøre hovedvægten af billedfladen. Billedet må gerne vise tilstedeværelsen af mennesker, dyr og maskiner, men ingen af disse dele må dominere billedet. Det originale billede skal være taget af fotografen, uanset hvilket medie, der benyttes. Der må ikke tilføjes eller fjernes elementer i forhold til originalen, eneste undtagelse er begrænset retouche til fjernelse af pletter og støv. Brug af lang lukketid for at illustrere f.eks. bevægelse og/eller aktivitet er tilladt. Denne u-skarphed skal fremstå i kontrast til skarpe elementer andre steder i billedet. Der må gerne foretages justeringer, også partielle, med det formål at fremhæve væsentlige elementer i billedet, f.eks. dæmpning af en lys himmel. Der må også gerne anvendes teknikker som HDR og panoramabilleder sammensat af flere på hinanden følgende eksponeringer. Konvertering til fuld monokrom er acceptabel. Afledninger, herunder infrarød, er uacceptable.

SDF og årets arrangør Esbjerg Fotoklub glæder sig til at modtage dine billeder.

Poul Chr. Jensen, Billedsekretær

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.