Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 

 

 

 

For os der elsker billeder!

Vi er en fotografisk sammenslutning af fotoklubber og personlige medlemmer

 

FIAP Biennaler 2017

Autor: Kim Møller Andersen - Køkkenpigen - Sølv
i digital monochrome Den Nationale 2016

Til næste år inviterer FIAP til indsendelse af billeder til 27th Colour Print Biennale, ultimo marts, og 29th Projected Image Biennale (digital) lidt senere, i forsommeren.

Så snart SDF Udland har modtaget indbydelse vil der her på hjemmesiden komme alle de nødvend­ige oplysninger der er nødvendige for indsendelse af billeder til SDF Udland for anonymiseret ud­vælgelse.


For at give jer de bedste muligheder for at fremkomme med gode billeder er der allerede nu valgt nogle temaer.

Der er valgt 3 temaer til indsendelse til hver af de to biennaler. Det tema der giver den bedste kollektion vælges.


Print biennalen (farve)

Forladte steder. Mest nærliggende er enkelte bygninger, mindre landsbyer, større landområder pga miljø katastrofer eller almindelig affolkning, vand områder nu uden vand etc. Men der bør være et strejf af ny vegetation og/eller små dyr (snegle mv.) som manifestation på at naturen ’tager over’ igen.

Ved B&W biennale 2014 var vort tema ’Dereliction’; vi blev nr. 21 af 36. Det gik, så vidt jeg kan se, mere på forladte køretøjer etc. end det gik på steder.

Man and work. Det behøver ikke at være fra industrielle arbejdspladser. De fleste af os har vel oplevet kobbersmeden i et mylder af mennesker på marked i Orienten eller Afrika, eller lokoføreren på veterantog, eller …. Mulighederne er mangfoldige i dette tema. Ældre såvel som yngre men­nesker.

Minimalisme. Se http://photodoto.com/when-less-really-more-minimalism-photography-70-examples/.

De bedst egnede kategorier er ’People’ og ’Animals, birds ..’. Det er måske hip som hap om det er den ene eller anden kategori, men det er fastsat det til ’people’.

Digital biennalen

City life. Jeg formoder at det er scener fra det daglige liv i indre og ydre downtown, ydre i Køben­havn som brokvartererne f. eks. Nørrebro. Men i øvrigt fra større byer DK og worldwide.

Temaet omfatter ikke turisme, karneval etc.

Black & White.

Den danske kyst. Dette tema er i hvert fald basis for 20 farvebilleder med alle mulige menneskelige aktiviteter på alle vore kyster. Det er ikke kun på Jyllands vestkyst med ’Sandormen’ på Grenen og sammenstimlen af mennesker omkring strandet hval i Vadehavet. Kystfiskeri, ophaling af kuttere, samling af rav, fossiler på Møn, dragefestival på Rømø etc.

Det er ikke naturbilleder men menneskelig udfoldelse temaet fokuserer på.

Mennesker og miljø. For at det ikke skal være alt for bredt er der søgt i Google ’billeder af mennesker og miljø’ for at det ikke kolliderer med ’Man and work’.

Det kan være miljø i bedste men også værste betydning.

Om det er mennesker der roder i affaldsbjerg el. lign. i et fjernt u-land er en mulighed, men det er væsentlig at der er personer med.

Farver.

Der er i sommerens løb etableret en BiennaleGruppe bestående af godt tyve medlemmer med international erfaring gennem en årrække, der vil indsende billeder til udvælgelse.

Det indebærer at SDF Udland ikke længere kommer i den situation at der indkommer for få eller mindre velegnede billeder med den konsekvens at vi ikke har kunnet deltage i snit i hver anden biennale de seneste år – og spildt arbejde for såvel autorer som for SDF Udland.

Det medfører også at niveauet hæves men det udelukker på ingen måde alle andre medlemmer for at indsende.

Finn E. Larsen
SDF Udland 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2017. All Rights Reserved.