Du kan se Dansk Fotografi i elektronisk form ved at logge dig ind på sitet.
Tryk "Alt om SDF" og herefter "Dansk Fotografi" og vælg det blad du vil se.

 

Selskabet har en stak årbøger til salg.

For at se mere, klik her

 


 PRÆMIERING OG OFFENTLIGGØRELSE DEN NATIONALE

Fra og med 2014 skelnes der mellem hovedkategorier og ekstra kategorier.

HOVEDKATEGORIER

I hver af hovedkategorierne Monokrome Papir, Farve Papir, Monokrome Digital, Farve Digital og Serier uddeles: • 1 guld, 1 sølv og 1 bronzemedalje, fælles dommerdiplom, som alle dommere skal være enige om, samt et diplom fra hver enkelt dommer.

Desuden kan en dommer vælge op til 10 ikke antagne billeder, blandt samtlige billeder i kategorien. Disse billeder regnes som antagne og skal med på udstillingen. Dette er en ret dommeren har, men ikke en pligt.

 

EKSTRA KATEGORIER

De ekstra kategorier og angivelse af de år, de er aktive:

2017 Natur digital

2017 Phototravel papir

2018 Portræt digital

2018 Photojournalism papir

2019 Eksperimental digital

2019 Landskab papir

I de ekstra kategorier, der er aktive det pågældende år, uddeles: • 1 guld, 1 sølv og 1 bronzemedalje, fælles dommerdiplom, som alle dommere skal være enige om, samt et diplom fra hver enkelt dommer.

Desuden kan en dommer vælge op til 10 ikke antagne billeder, blandt samtlige billeder i kategorien. Disse billeder regnes som antagne og skal med på udstillingen. Dette er en ret dommeren har, men ikke en pligt.

 

DIPLOMER TIL ”BEDSTE” ESSAY

Med indførelsen af kategorien Photojournalism udgår diplomet for bedste Essay helt.

 

PHOTOJOURNALISM

De år, hvor kategorien Photojournalism er aktiv, tildeles komplet medalje sæt. De øvrige år kan diplom tildeles for bedste Photojournalism i kategorierne Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir.

 

PHOTOTRAVEL

De år, hvor kategorien Phototravel er aktiv, tildeles komplet medalje sæt. De øvrige år kan diplom tildeles for bedste Phototravel i kategorierne Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir. 

 

EKSPERIMENTAL

Med indførelsen af kategorien Eksperimental udgår diplomet for bedste Eksperimental på tværs af kategorierne det pågældende år. De øvrige år kan diplom for bedste Eksperimental tildeles i kategorierne

Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir. 

 

ACTION

Med indførelsen af kategorien Photojournalism udgår diplomet for bedste Action på tværs af kategorierne det pågældende år. I stedet tildeles diplomet for bedste Action i kategorien Photojournalism. De øvrige år kan diplom for bedste Action tildeles i kategorierne Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir.

 

AKT

Med indførelsen af kategorien Portræt udgår diplomet for bedste Akt på tværs af kategorierne det pågældende år. I stedet tildeles diplomet for bedste Akt i kategorien Portræt. De øvrige år kan diplom for bedste Akt tildeles i kategorierne Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir. 

 

PORTRÆT

Med indførelsen af kategorien Portræt udgår diplomet for bedste Portræt på tværs af kategorierne det pågældende år. De øvrige år kan diplom for bedste Portræt tildeles i kategorierne Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir. 

 

LANDSKAB

Med indførelsen af kategorien Landskab udgår diplomet for bedste. Landskab på tværs af kategorierne det pågældende år. De øvrige år kan diplom for bedste Landskab tildeles i kategorierne Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir.

 

NATUR

Det år, hvor Natur er en selvstændig kategori, kan der udover komplet medalje sæt også uddeles diplom for bedste Makro, Fauna og Flora blandt billederne i kategorien Natur.
De øvrige år kan diplom for bedste Flora og bedste Fauna tildeles i kategorierne Farve Digital, Farve Papir, Monokrome Digital og Monokrome Papir.

 

GENERELT

Diplomerne for ”bedste” kan tildeles de år, hvor kategorien ikke er en aktiv kategori, hvis billedmængde og kvalitet er tilstede, men det er ikke en pligt. Det er dommerne, som afgør, om diplomerne skal uddeles. Afgørelsen er inappellabel. Ubrugte diplomer kan returneres til SDF.

 

LYD/BILLEDE OG DET HELT FRIE BILLEDE

I hver af kategorierne Lyd/billede og Det helt frie billede uddeles:

• 1 guld, 1 sølv og 1 bronzemedalje. Der kan uddeles dommerdiplom.

Såfremt der ikke er indleveret tilstrækkeligt med værker til en fuld præmiering vil flg. grænser blive benyttet for kategorierne Lyd/billed og Det helt frie billede:

1 - 5 værker: Guld + evt. diplom.

6 - 10 værker: Guld + sølv + evt. diplom.

6 - 11 og derover: Guld + sølv + bronze + evt. diplom.

 

SDF-point

Antagelse: 5 point

Diplom: 10 point

Bronze: 15 point

Sølv: 20 point

Guld: 25 point

 

Billeder, der har fået tildelt medalje, kan ikke samtidig tildeles dommerdiplom eller fælles dommerdiplom.

 

Resultatet af bedømmelsen

Resultatet af bedømmelsen vil blive offentliggjort på SDFs Landsmøde. Præmieoverrækkelsen vil ligeledes finde sted på landsmødet i forbindelse med en fotogalla.

Værkerne i kategorierne Lyd/billede og ”Det helt frie billede” bedømmes og fremvises på landsmødet og resultater afvikles på stedet samt bringes i Dansk Fotografi.

For Lyd/billede konkurrencens vedkommende vil der være tale om en fremvisning lukket for offentligheden på grund af overholdelse af ophavsrettigheder.

SDFs bestyrelse bestemmer inden landsmødet hvilke billeder der skal offentliggøres.

 

Rettigheder, fortolkning og appel

 

SDF rettigheder og pligter

Billeder som indsendes til “Den Nationale”, kan af SDF vederlagsfrit gøres tilgængelig for offentligheden med det formål at fremme fotografiet, herunder anvendes til udstillingsformål uden for SDF regi. Ejendomsretten til billederne, der indgår i SDFs billedmapper, overgår til SDF på det tidspunkt hvor billederne udtages.

 

Copyright rettighederne forbliver autors, uanset at billedet udtages til cirkulationsmappe eller billedbuffer. SDF forpligter sig til at behandle billederne med størst mulig omhu, men kan dog ikke påtage sig noget ansvar for beskadigelse eller bortkomst.

 

Authors rettigheder og pligter

Hver enkelt autor accepterer ved indsendelse af billeder til Den Nationale, de gældende konkurrenceregler i deres helhed, med de deraf følgende rettigheder og pligter for den enkelte.

Autorerne påtager sig i øvrigt det juridiske ansvar for billedernes indhold.

 

Fotolkning og appel

Eventuelle tvivlsspørgsmål vedrørende fortolkning af udstillingsreglerne afgøres af SDF’s bestyrelse. Afgørelsen er inappellabel.

Autorerne har ved indsendelsen forpligtet sig til anerkendelse heraf, ligesom de har anerkendt udstillingsreglerne.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Copyright © 2015. All Rights Reserved.